GUSTAV ENGLUND
Teaterregissör


UTROTNING

av Olga Bach
Turteatern
19-30 nov

I en nattsvart europeisk storstad söker tre unga vänner efter något som ska ta dem bort från den grådaskiga vardagen och närmare det sanna livet. En brutalkomisk hedonistisk utekväll i vår samtid.

Utrotning handlar om möjligheten eller omöjligheten att vara fri, om sökande efter det sanna livet. Det är en berättelse om den enorma längtan efter kärlek och den outhärdliga svårigheten att helt och fullt kunna möta en annan människa. Det handlar om förhoppningen att det ska finnas någonting annat – något äkta, något mer sant – dolt under ytan. Men finns det verkligen något annat där? Och går det ens att slita sig loss från den rådande situationen och bli en fri människa?

Utrotning är Skandinavienpremiären av den tyska dramatikern Olga Bachs pjäs Die Vernichtung från 2016.

TEXT: Olga Bach

ÖVERSÄTTNING: Linus Kollberg
KONCEPT: K.Polyfon

REGI: Gustav Englund

SCENOGRAFI & KOSTYM: Annika Tosti

LJUSDESIGN: Mira Svanberg

MUSIK: Niclas Anderstedt Lindgren
KONCEPTFOTOGRAFI: Milja Rossi

FÖRESTÄLLNINGSBILDER: José Figueroa
MEDVERKANDE: Hanna Carlsson*, Rasmus Luthander, Johan Stavring, Louise Åkerman*

TEATERFÖRLAG: Nordiska ApS – Köpenhamn

*Praktikanter från Teaterhögskolan i Malmö.

OLGA BACH är född 1990 i Berlin. Bachs texter har satts upp på bl. a. München Kammerspiele, Theater Basel, Schauspiel Köln, RambaZamba Theater i Berlin. Utrotning (Die Vernchtung) är hennes debutpjäs och uruppfördes på Stadttheater i Bern 2016. Uppsättningen valdes året därefter ut till Teaterträffen i Berlin och pjäsen nominerades till Mülheim Dramatikerpris. K.Polyfon/G.Englunds uppsättning av Utrotning är första gången som Olga Bach översätts och spelas utanför den tyskspråkiga regionen.

K.POLYFON är regissören Gustav Englund, dramatikern Annika Nyman, ljusdesignern Mira Svanberg, ljuddesignern Niclas Anderstedt Lindgren och scenografen Annika Tosti. Tidigare projekt: Tystnaden av Jörgen Dahlqvist (Teatr Weimar, 2018), Tre systrar som inte är systrar av Gertrude Stein (teater mutation, 2017) och Kain, Abel, boys will be boys av Annika Nyman (teater mutation, 2016). Våren 2020 är de aktuella med Sysslolösa unga män med tillgång till vapen av Annika Nyman på Göteborgs stadsteater.

Projektet producerades med stöd från Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Goetheinstitutet.


Mark